Pinus koraiensis

Koreaanse den / Korean pine

Pinaceae (Dennenfamilie)

Oost-Azië

canopy layer

Eetbare plantdeel (2)

Noten, zaden
Lees bij 'consumptievorm' voor veilige bereidingswijzen

Koreaanse den is in het voedselbos onderdeel van de kruinlaag. De groeisnelheid is langzaam. Na 20 tot 30 jaar is deze volgroeiden heeft dan gemiddeld genomen een hoogte van van 9 tot 30 meter en een breedte van 4.6 tot 15.2 meter.
Het bladerdek is dicht. De Koreaanse den is wintergroen.
De Koreaanse den heeft een penvormig wortelstelsel. De Koreaanse den is geen stikstofbinder.

Disclaimer: De soorten cultivars en hybriden in deze database zijn zorgvuldig gekozen op goede eigenschappen voor voedselbossen. Ze betekenen geen instant succes. De voedselbosbouw is nog een jong vakgebied waarin het een kernwaarde is om de juiste plant op de juiste plek te zetten en in te zetten op grote diversiteit.

Groeiplaats

Vorstgevoeligheid - hele plant
1.vorst-hele-plant_zeer-strenge-vorst
zeer strenge vorst
vorst-bloesem_strenge-vorst
strenge vorst
vorst-bloesem_matige-vorst
matige vorst
vorst-bloesem_lichte-vorst
lichte vorst
vorst-bloesem_geen-vorst
geen vorst
Lichtklimaat
light_full-sun
volle zon
light_light-shade
lichte schaduw
light_half-shade
halfschaduw
light_fairly-deep-shade
vrij diepe schaduw
light_deep-shade
diepe schaduw
Voorkeur voor wind
wind_strong-seawind
sterke zeewind
wind_strong-wind
sterke wind
wind_some-wind
matige wind
wind_sheltered
luw
wind_very-sheltered
zeer luw
Bodemtextuur
bodemtextuur_zand
zand
3.soil-texture_loam
leem
bodemtextuur_lichte-klei
lichte klei
soil-texture_heavy-clay
zware klei
soil-texture_peat
veen
Bodemvocht
soil-moist_saturated
verzadigd
soil-moist_wet
nat
soil-moist_moist
vochtig
soil-moist_dry
droog
soil-moist_drought
droogte
Zuurgraad bodem
zuurgraad-bodem_zeer-zuur
zeer zuur
zuurgraad-bodem_zuur
zuur
zuurgraad-bodem_neutraal
neutraal
zuurgraad-bodem_basisch
basisch
zuurgraad-bodem_zeer-basisch
zeer basisch
Voorkeur
Ongeschikt

Bloei en bestuiving


Bloei piek
eind juni
Bestuiver
wind
Bevruchting
zelfbestuivend

Levensduur en plantgezondheid


Ziektegevoeligheid

gevoelig

Oogst en consumptie


Noten

Zaden

Consumptie vorm
Vers
Natuurlijke bewaarbaarheid
Jaar
Culinaire waardering
Vitaminen
Herkenning oogstperiode
Makkelijk, val
Oogstmethodes
Met gereedschap
Gemak verwijdering tijdens oogst
Makkelijk
Consumptie vorm
Vers
Natuurlijke bewaarbaarheid
Jaar
Culinaire waardering
Eiwitten
Bestaande en verwachtte marktvraag - vers
Geen, kan ontstaan

Culinaire waardering