Myrrhis odorata
Roomse Kervel / Sweet Cicely
Apiaceae (Schermbloemenfamilie)Europa, Zuid-Europa
Eetbare plantdeel (5)
Bloemen,
blad,
wortels,
stengels,
zaden
Lees bij 'consumptievorm' voor veilige bereidingswijzen
Roomse Kervel is in het voedselbos onderdeel van de kruidlaag. De groeisnelheid is gemiddeld. Na 0.6 tot 1.2 jaar is deze volgroeiden heeft dan gemiddeld genomen een hoogte van van 1 tot 1.5 meter en een breedte tot 0.9 meter.
De Roomse Kervel heeft een penvormig diep wortelstelsel. De Roomse Kervel is geen stikstofbinder.



Groeiplaats
- Vorstgevoeligheid - hele plant
-
- Lichtklimaat
-
- Bodemvocht
-
- Grondwater niveau
-
- Zuurgraad bodem
-
- Bodemvruchtbaarheid
-
Bloei en bestuiving
- Bloei duur
- maand
- Bestuiver
- insecten
- Bevruchting
- zelfbestuivend
Levensduur en plantgezondheid
Oogst en consumptie
Bloemen
Blad
Wortels
Stengels
Zaden
- Start oogstperiode
- Eind juni
- Oogstperiode - duur
- Enkele maanden
- Start oogstperiode
- Begin maart, eind maart
- Oogstperiode - duur
- Enkele maanden
- Consumptie vorm
- Vers
- Culinaire waardering
- Vitaminen
- Start oogstperiode
- Eind december
- Oogstperiode - duur
- Enkele maanden
- Consumptie vorm
- Verwerkt
- Start oogstperiode
- Begin maart
- Oogstperiode - duur
- Enkele maanden
- Consumptie vorm
- Verwerkt
- Culinaire waardering
- Mineralen
- Start oogstperiode
- Eind juni
- Oogstperiode - duur
- Enkele maanden