Chaenomeles japonica
Japanse kwee / Japanese quince
Rosaceae (Rozenfamilie)Oost-Azië
Eetbare plantdeel (2)
Bloemen,
vruchten
Lees bij 'consumptievorm' voor veilige bereidingswijzen
Giftig plantdeel (1)
Zaden
Japanse kwee is in het voedselbos onderdeel van de kleine struiken. In het proces van ecologische successie is het een midsuccessie- en climaxsoort. De groeisnelheid is gemiddeld. De plant bereikt gemiddeld een hoogte van 0.5 tot 1.5 meter en een breedte van 0.5 tot 2.5 meter.
Het bladerdek is dicht.
De Japanse kwee heeft een oppervlakkig wortelstelsel. Deze soort zal zichzelf waarschijnlijk matig verspreiden in het voedselbos.


Groeiplaats
- Vorstgevoeligheid - hele plant
-
- Vorstgevoeligheid - bloesem
-
- Lichtklimaat
-
- Voorkeur voor wind
-
- Bodemtextuur
-
- Bodemvocht
-
- Grondwater niveau
-
- Zuurgraad bodem
-
- Bodemvruchtbaarheid
-
Bloei en bestuiving
- Bloei piek
- begin april, half april, eind april
- Bloei duur
- enkele maanden, enkele weken
- Bestuiver
- insecten
- Bevruchting
- zelfbestuivend
Levensduur en plantgezondheid
Ziektegevoeligheid
zeer resistentOogst en consumptie
Bloemen
Vruchten
- Oogstlocatie
- Boven bereik, kniehoog, reikhoogte
- Markt
- Niche
- Oogstlocatie
- Boven bereik, kniehoog, op de bodem, reikhoogte
- Start oogstperiode
- Begin september, half september, eind september, begin oktober, half oktober, eind oktober
- Oogstperiode - duur
- Enkele maanden, maand
- Uniformiteit oogstperiode
- Hoog
- Oogstmethodes
- Handmatig
- Gemak verwijdering tijdens oogst
- Makkelijk
- Doorns / stekels
- Weinig of klein
- Grootte - eetbare plantendeel
- Klein
- Consumptie vorm
- Vers, verwerkt
- Natuurlijke bewaarbaarheid
- Enkele maanden
- Culinaire waardering
- Vitaminen
- Markt
- Niche