Caragana arborescens

Siberische erwtenstruik / Siberian pea shrub

Fabaceae (Vlinderbloemenfamilie)

canopy layer

Eetbare plantdeel (1)

Peulen
Lees bij 'consumptievorm' voor veilige bereidingswijzen

Siberische erwtenstruik is in het voedselbos onderdeel van de kleine bomen-grote struiken. De groeisnelheid is snel. De plant bereikt gemiddeld een hoogte van 2.4 tot 6 meter en een breedte van 3.7 tot 4 meter.
Het bladerdek is halfopen. De Siberische erwtenstruik is bladverliezend.
De Siberische erwtenstruik heeft een vezelig wortelstelsel. De Siberische erwtenstruik is een stikstofbinder.

Disclaimer: De soorten cultivars en hybriden in deze database zijn zorgvuldig gekozen op goede eigenschappen voor voedselbossen. Ze betekenen geen instant succes. De voedselbosbouw is nog een jong vakgebied waarin het een kernwaarde is om de juiste plant op de juiste plek te zetten en in te zetten op grote diversiteit.

Groeiplaats

Vorstgevoeligheid - hele plant
1.vorst-hele-plant_zeer-strenge-vorst
zeer strenge vorst
vorst-bloesem_strenge-vorst
strenge vorst
vorst-bloesem_matige-vorst
matige vorst
vorst-bloesem_lichte-vorst
lichte vorst
vorst-bloesem_geen-vorst
geen vorst
Lichtklimaat
light_full-sun
volle zon
light_light-shade
lichte schaduw
light_half-shade
halfschaduw
light_fairly-deep-shade
vrij diepe schaduw
light_deep-shade
diepe schaduw
Voorkeur voor wind
wind_strong-seawind
sterke zeewind
wind_strong-wind
sterke wind
wind_some-wind
matige wind
wind_sheltered
luw
wind_very-sheltered
zeer luw
Bodemvocht
soil-moist_saturated
verzadigd
soil-moist_wet
nat
soil-moist_moist
vochtig
soil-moist_dry
droog
soil-moist_drought
droogte
Zuurgraad bodem
zuurgraad-bodem_zeer-zuur
zeer zuur
zuurgraad-bodem_zuur
zuur
zuurgraad-bodem_neutraal
neutraal
zuurgraad-bodem_basisch
basisch
zuurgraad-bodem_zeer-basisch
zeer basisch
Voorkeur
Ongeschikt

Bloei en bestuiving


Bloei piek
begin mei
Bestuiver
insecten
Bevruchting
zelfbestuivend

Levensduur en plantgezondheid


Oogst en consumptie


Peulen

Herkenning oogstperiode
Moeilijk, op kleur
Consumptie vorm
Vers
Natuurlijke bewaarbaarheid
Jaar

Culinaire waardering